Hvordan kan jeg lave min egen bodylotion?

Hvordan kan jeg lave min egen bodylotion?

Det er langt fra alle, der er klar over, at det faktisk er forholdsvis nemt at lave din egen bodylotion. Ikke alle kan dog se, hvad fordelen skulle være ved at lave sin egen bodylotion. En af dem er, at du er sikker på, at du undgår, at der er tilsatte kemikalier, hvilket der er i mange bodylotions i butikkerne.

Hvis du synes, at det er tiltalende at kunne undgå kemikalier, eller du blot finder det sjovt at lave din egen bodylotion, er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du nemlig en guide til, hvordan du kan lave din helt egen velduftende bodylotion, der endda også er sund for din hud.

Sådan laver du din egen bodylotion

Til en start skal du naturligvis anskaffe dig de ingredienser, der skal bruges. Dertil er der også en række udstyr, der skal bruges til det. Blandt andet skal du bruge en blender. Har du ikke allerede en blender, kan du finde en ideel model ved at tjekke en sammenligning af de bedste blendere.

For at kunne lave din egen bodylotion, skal du bruge følgende ingredienser:

  • Tre teskeer (mellem 30 og 45 gram) destilleret vand eller aloe vera-gele
  • ½ 125 milliliter olie. Hertil kan du bl.a. bruge vindruekerneolie, kokosolie, jojobaolie eller mandelolie til sensitiv hud
  • To teskeer bivoks
  • E-vitamin-olie
  • Essentielle olier

Fremgangsmåde:

Der er mange, der tror, at det er svært at lave sin egen bodylotion. Det er dog ikke tilfældet. Det er derimod ganske nemt at gøre. For at lave din egen bodylotion med afsæt i ingredienserne herover, skal du blot følge de trin, der er beskrevet herunder:

  1. Du skal starte med at smelte din valgte olie, bivoks og E-vitamin-olie i en stegepande. Det er vigtigt, at det sker ved lav varme, da det skal gøres langsomt. Hvis det går for hurtigt, er der for stor en risiko for, at ingredienserne ender med at brænde på.
  2. Når alle ingredienser er ved at være smeltet, kan du tage stegepanden af varmen. Dernæst skal dine ingredienser hældes over i en stor glasskål. Du skal sikre dig, at din blanding ikke koger over, da dette vil forhindre den i at kunne størkne. Nu skal du komme sæbe i panden, så du kan nemt gøre den rent på et senere tidspunkt.
  3. Det tredje skridt er at tilføje det destillerede vand eller Aloe Vera-gele til din blanding. Hvis du ønsker en tykkere masse, skal du blot tilføje mindre vand, end der er angivet i listen herover. Nu skal du til at blande ingredienserne sammen i en blender, indtil blandingen bliver tyk.
  4. Du skal nu lade massen stå i ca. 20 min. Den har nemlig brug for tid til at blive tykkere og størkne. Du behøver ikke at dække den til, og du kan blot lade den stå på køkkenbordet.
  5. Efter de 20 minutter er gået, har blandingen fået den rette struktur. Til sidst kan du blot komme det færdige resultat i et syltetøjsglas eller på en flaske, da blandingen er klar til brug – du har nu lavet din helt egen bodylotion.