Mandelolie – en opdateret guide

Mandelolie til hår, hud, intimitet eller massage

  Anbefalet til

 • Behandling
 • Hårpleje
 • Hudpleje
 • Velvære

Hvad bruger man mandelolie til?

I vores store og dejlige verden findes der en lang række fantastiske planter, man kan bruge til et utal af ting i dagligdagen. Mandelolie befinder sig absolut i den kategori. Du kan nemlig næsten ikke tro, hvor meget man rent faktisk kan bruge olien til. Her lister vi en lille kategori over de situationer, hvor du kan bruge olien: 

 • Til dit hår
 • Til huden
 • Rigtig fin til at stege i
 • Bagning
 • Ristning
 • Massage 
 • og meget, meget mere

Olien i mandlen er utrolig nærende, hvorfor den ikke bare er supersund at spise; den fungerer også fint som et skønhedsprodukt. Pointen er, at har du tør hud, skæl i håret eller noget lignende, jamen så kan mandelolie faktisk være din bedste ven. 

Nu til dags findes der nemlig utallige af skønhedsprodukter, hvor de alle har den samme fællesnævner: De er ofte fyldt med mange unaturlige kemikalier. Selvom de er testet, kan du i teorien godt være uheldig at få en allergisk reaktion. Lige præcis dét undgår du nemlig med mandelolie. 

Måske tænker du nu:

Jamen jeg er allergisk overfor nødder, hvilket jeg kender mange der er. Betyder det så ikke, at jeg faktisk er allergisk overfor olien også?

Rent faktisk er svaret til ovenstående, nej! Ofte får man en allergisk reaktion på grund af eksempelvis nødder, fordi ens krop reagerer med proteinerne i nødderne. Bruger du i stedet olien på din krop, undgår du altså en såkaldt kontaktallergi. Kigger du på næringsstofferne i mandelolie, ser du også hurtigt, at der er mindre en 0,01g protein pr. 100ml.

Hvor kan jeg købe mandelolie?

Er du tilfældigvis på besøg i Californien, kan du højst sandsynligt finde det ret nemt. Meget af den mandelolie som bliver produceret, kommer nemlig fra mandler i den amerikanske stat. 

Heldigvis behøver du ikke rejse hele vejen til USA’s vestkyst for at få fat i de lækre nødder såvel som olien. Du kan højst sandsynligt finde det følgende steder: 

 • Helsebutikker
 • Større supermarkeder
 • Lokaler kiosker 
 • Markeder 
 • Webbutikker

Ovenstående var blot nogle få steder. Der findes sikkert endnu flere muligheder, hvorfor det er noget, du sagtens kan få fat i. Både din hud, din mave og krop samt din sanser vil takke dig. Herunder har vi opstillet vores anbefalede mandelolier, som du finder online.

Vi anbefaler følgende mandelolier:

valg af mandelolie

Mandelolie anvendelse

Vi har allerede nævnt det lidt, men her dykker vi lidt længere ned i anvendelsen. Du kan nemlig bruge olien i mange henseender, da det er en meget universel olie. 

Til at lave mad kan du med fordel bytte den klassiske oliven-, solsikke-, eller for den sags skyld rapsolie ud med mandlen af og til. Du behøver ikke gøre det hver dag nødvendigvis, men når du varierer din olie, varierer du helt automatisk din madlavning. Resultatet er en anderledes smag, hvilket kun er godt. Forandring fryder jo stadigvæk den dag i dag. 

Derudover giver denne olie en anderledes mere fyldig smag til din mad på grund af mandlens anderledes sammensætning af smagsstoffer. 

Yderligere kan du fascinere og begejstre din venner og familie, hvis du griller nogle lækre ting, hvor du har inkluderet mandelolien. Vi har også hørt, at asparges stegt på panden i olien, giver en utrolig lækker smag.

Mad er blot én ting, hvor du kan anvende det. Faktisk fortsætter listen.

Mandelolie ansigt

Madlavning er nemlig ikke den eneste ting, hvor du kan gøre fint brug af den universelle olie. Måske vidste du det ikke, men mandelolie kan bruges som makeup fjerner. Ja, du hørte rigtig. Du kan bruge olien til at fjerne din makeup, hvilket jo sådan set er ret fantastisk. Du kan bruge den til at lave mad, og så kan du på samme tid bruge den til at fjerne din sminke. 

Makeup er én ting, men du kan også bruge olien, hvis du oplever utrolig tør hud. Her vil den gode sammensætning af næringsstoffer i olien hjælpe din hud, hvor fedtstofferne gør det hårde arbejde for dig. 

Resultatet er utrolig blød og nærmest glødende hud, hvor du kommer til at føle dig ekstra sund og klar til dagen. Tag den på om natten, efter du har fjernet din makeup. Bruger du ikke makeup, kan du stadigvæk med fordel påføre den inden du går i seng. 

Omvendt kan du også sagtens bruge den om morgenen efter badet, hvilket giver dig en lækker start på dagen. 

Er det alt olien kan bruges til? Absolut nej. Vi fortsætter lidt endnu.

Mandelolie hår

Du kan nemlig også bruge olien til dit hår. Her er der flere aspekter som gør sig gældende i forhold til anvendelsen: 

 1. Generelt tørt hår
 2. Skæl
 3. Tør hovedbund 
 4. Ødelagte hårspidser 

Læs også vores: Olier til hår og hud

Olien er nødvendigvis ikke nogen mirakelkur, men den vil absolut have en gavnlig effekt på dit hår. Derudover er det altid smart at eksperimentere med skønhedsprodukter i forhold til effekten. Yderligere er det gode ved at bruge naturlige produkter, at du ikke skal tænke på allergiske reaktioner samt det er bedre for miljøet, at du ikke pumper kemisk affald ud i vandet.

Apropos miljø. Måske tænker du lidt på klima og miljø, hvorfor du selvfølgelig også sætter spørgsmålstegn ved, hvor olien kommer fra rent geografisk. Californien ligger jo langt væk, men det er heldigvis ikke din eneste mulighed. Du kan eksempelvis købe økologisk og EU-mærket mandelolie, hvilket gør dit valg endnu grønnere. 

Dermed får du altså en sund olie, som din hud og hår absorberer hurtigt, på samme tid med du tænker på klima og miljø. På den måde kan alle være med, uanset hvilke præferencer de har. 

Men listen fortsætter faktisk: Én ting er madlavning og skønhedsprodukter, massage og intime øjeblikke noget helt andet. 

Mandelolie massage

Rent faktisk kan du også bruge olien til massagen. Den høje fedtprocent gør den nemlig helt ideel til en forfriskende og nærende omgang massage. Derudover har vi allerede gået lidt i dybden med, hvor sund olien egentlig er for huden. Dermed får du både masseret musklerne på samme tid med, din hud får fornyet energi i form af en helsende mandelolie. 

Som altid anbefales det, at du eksperimenterer med forskellige typer olie. Dog er det næsten sikkert, at du vil syntes om olie lavet af mandler. Især fordi det er et 100% naturligt produkt, hvilket kun er godt for dig og sådan set planeten. 

Kemiske skønhedsprodukter kan være smarte, men de kommer stort set alle sammen med en form for risiko. Især de produkter som har unaturlige dufte og parfumer i sig. Alle disse bekymringer undgår du, når du vælger et helt naturligt produkt. 

På den måde er du klar til massagen uanset om du er privat eller måske endda udlært massør. Din partner eller kunder for den sags skyld vil elske resultatet. 

Mandelolie intim

Intim kan betyde flere ting. Det kan være intimitet mellem dig og en partner, hvor især massage er en helt oplagt kandidat. Her kan i hvert fald eksperimenterer præcis som I har lyst med den fantastiske olie. 

Omvendt kan intim også betyde i forhold til din egen krop. Fra top til tå er vores kroppe levende med hud som ånder og absorberer. Dermed gælder det for hele kroppen, at man skal passe på den og ikke mindst pleje den. 

Lige præcis til de intime steder er mandelolie rigtig brugbar tillige. Den er som sagt 100% naturlig, hvilket også gør, du vitterligt kan bruge den alle steder. På den måde skal du ikke være bange for, du får en kemisk eller allergisk reaktion på et uheldigt sted. 

Slutteligt kan det egentlig siges, at vores største anbefaling er, at du prøver nogle forskellige ting af. Eksperimentér og på den måde udforsk alle din muligheder. Vi er overbeviste om, at både dig selv og ikke mindst din krop vil takke dig efterfølgende. 

Held og lykke med den fantastiske nød.


Se 7 fordele ved brug af mandelolie til ansigt og hår på under 2 minutter: