Derfor er kæmpenatlysolie effektiv

Kæmpenatlysolie

  Anbefalet til

 • Behandling
 • Hudlidelser
 • Hudpleje
 • Omega 6

Hvad er kæmpenatlysolie?

Kort fortalt er kæmpenatlysolie en fedtsyre som indeholder omega-6, hvilket er vigtigt at få for mennesket i forhold til mange forhold.

Kæmpenatlysolie indeholder 7-10% GLA fedtsyre, hvilket er vigtigt for, at cellerne virker korrekte. Dog er det ikke en essentiel fedtsyre, da kroppen godt kan producere det af sig selv ved at indtage almindelige næringsstoffer. Videre er det vigtigt at understrege, at videnskaben endnu ikke kan konkludere 100% på effekterne af kæmpenatlysolie. Omvendt er dette meget normalt i forhold til de første stadier af videnskabelige undersøgelser. Derfor fortæller videnskaben, at der i teorien kan være en sundhedsmæssig god effekt ved at forhøje sin indtagelse.

Dog er videnskaben mere eller mindre sikker på, at indtagelsen af kæmpenatlysolie kan have en positiv effekt på alt fra at være anti-inflammatorisk til at hjælpe på vægttab.

Hvor kan jeg købe kæmpenatlysolie?

Du kan finde olien i flere og flere helsebutikker. Enkelte supermarkeder har det også. Heldigvis kan du gøre det meget nemmere og behageligere hjemmefra. Et utal af online butikker har nemlig olien tilgængelig efterhånden, hvorfor du ikke engang behøver at købe det fra udlandet eller for den sags skyld bevæge sig ned i en fysisk butik.

Derfor er køb af kæmpenatlysolie faktisk så nemt som en enkelt Google søgning. Her kan du nemt og enkelt sammenligne de forskellige produkter og ikke mindst webshops.

Disse kæmpenatlysolie anbefaler vi: 

kæmpenatlysolie - guide

Fordelene og forskellige aspekter ved kæmpenatlysolie

Forskningen er nødvendigvis ikke enig om alle sundhedseffekterne ved kæmpenatlysolie. Dog er der flere gange blevet påvist sammenhænge mellem lindring af diverse symptomer ved en lang række sygdomme. Ofte er disse sygdomme svære at kurere, hvorfor mange netop prøver alle de ting af, de overhovedet kan komme i tanke om. Nogle af de sygdomme er som følger

Akne (bumser)

Generelt findes der flere forskellige typer for akne. Heriblandt bumser, som de fleste nok har stiftet bekendtskab med. Derudover findes der nodulær, hormonel og cystisk akne. Yderligere er hudorme også en form for akne.

Hvorfor spiller kæmpenatlysolie en rolle i forhold til akne? Som sagt findes der GLA i olien. Én af de formodede effekt ved GLA er, at den nedsætter inflammation, hvilket akne er. Derudover tyder flere studier på, at akne opstår, når der er en mangel på fedtsyrer i kosten. Her kommer GLA og kæmpenatlysolie ind i rollen, da der i teorien kan være en effekt mod diverse former for akne.

Tarmsygdomme 

Fordi GLA kan have en anti-inflammatorisk effekt, kan det i teorien også hjælpe på diverse tarmsygdomme. Dermed kan det være med til at hjælpe på både symptomerne og endda være med til at afvikle selve sygdommen. Dog er det uvist i forhold til om det er 100% videnskabeligt.

Yderligere handler det naturligvis altid om at gøre det i fællesskab med en varieret og sund kost.

Eksem og lignende

Eksem er en form for inflation eller reaktion kroppen har. Det er blevet påvist, at eksem i teorien kan opstå, hvis huden mangler GLA i huden. Kæmpenatlysolie indeholder 7-10% GLA, hvorfor det indtagelse af olien kan hjælpe på eksem.

Dog er det vigtigt at understrege, at der stadigvæk mangler mere viden på området i forhold til 100% at kunne sige, hvorvidt olien har en direkte effekt eller ej.

Led

Som sagt kan GLA have en anti-inflammatorisk effekt på kroppen. Derfor er diverse sygdomme i forbindelse med ledbetændelse værd at inddrage i denne artikel. GLA kan nemlig have en effekt i form af reduktion af symptomer på eksempelvis reumatoid arthritis.

Yderligere bliver kæmpenatlysolie ret ofte sat i forbindelse med især Sjögren syndrom, da GLA i forskellige studier angiveligt kan have en effekt på symptomerne. Dog forefindes der stadigvæk usikkerhed her, hvorfor en effekt ikke er blevet påvist 100%.

Præmenstruel syndrom (PMS) og overgangsalderen

En anden effekt som fedtsyren GLA er blevet sat i forbindelse med er produktionen af prostaglandiner. Dette er et stof, som har en hormonel effekt på kroppen. Effekten er kort fortalt, at den kan være med til at lette eller lindre diverse symptomer relateret til processen med hormonelle ændringer hos både overgangsalderen og med hensyn til PMS. Derfor kan kæmpenatlysolie være med til at gøre livet en del lettere. Igen er det dog vigtigt at understrege, at der stadigvæk mangler mere videnskab på området for at be- eller afkræfte effekten 100%

Omvendt er kæmpenatlysolie et naturligt tilskud baseret på planter, hvorfor det er værd at undersøge, om det har en positiv effekt på ens egen krop.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at videnskaben nødvendigvis ikke siger, at olien er direkte forbundet med at være sund. Som sagt kan den i teorien hjælpe på symptomerne ved eksempelvis Sjögren-syndromet, præmenstruelt syndrom (PMS), sclerosis and menopausal symptomer. Dog er dette ikke direkte påvist, men at et forøget indtag af GLA i teorien kan hjælpe på symptomerne.

Yderligere indeholder kæmpenatlysolie ikke essentielle fedtsyrer, netop fordi GLA ikke er en essentiel fedtsyre. Den kan nemlig blive produceret af kroppen selv ved at indtage andre næringsstoffer. Dog har kroppen stadigvæk brug for fedtsyren, hvorfor videnskaben netop ikke udelukker, at det kan have en positiv effekt.

Kan jeg få for meget olie?

Svaret er sådan set ja. I værste tilfælde kan du nemlig opleve fortynding af blodet, men dette sker dog kun ved overdrevent brug. Derudover er det altid en rigtig god idé at kontakte sin læge, inden man begynder at bruge kosttilskud. Der er en risiko ved alt. Ligesom du i teorien kan få for meget vand, kan du få for meget af stort set alle former for næringsstoffer og væsker, vi indtager til dagligt.

Derfor vender man altid tilbage til ét gyldent råd: Husk at spise varieret. På den måde minimerer du nemlig risikoen for stort set alle livsstilssygdomme og en lang række andre parametre.

Hvad er vores bedste råd til dig? 

Vi kommer ikke udenom ét altoverskyggende råd: Spis varieret og så mange planter som overhovedet muligt. Her er videnskaben nemlig enig. Med andre ord gælder det om for dig at gøre følgende:

 • Skrue ned for dit indtag af produkter fra dyr (især rødt og behandlet kød)
 • Pas på med dit indtag af fedt, rent sukker (også det som er tilsat produkter) og naturligvis salt
 • Spis ekstra mange planter og følg årstidens udvalg
 • Prøv at variere din kost hver uge. En kostplan kan være rigtig smart, da den både sparer dig tid og penge.

Grunden til vi nævner ovenstående i en artikel som omhandler kæmpenatlysolie er, at du på den måde får så mange gode næringsstoffer som muligt. Kosttilskud kan være rigtig fine, men de må absolut ikke stå alene. Derudover forholder det sig ofte således, at kosttilskud taget sammen med en varieret kost er den absolut bedste kombination. De komplementerer nemlig hinanden.

Resultatet?

Du får det bedste udgangspunkt for en sund og god livsstil. På den måde sikrer du dig selv, og ikke mindst din familie, et langt og godt liv. Derudover er en afledt effekt af at spise mange planter og en varieret kost, at du kommer til at smage på madvarer på en helt anden måde end normalt. Alle nuancerne kommer frem på en helt anden måde sammenlignet med hvis du spiste meget behandlet mad og i særdeleshed produkter fra dyr, som netop allerede er blevet behandlet. Når dyret spiser planterne går det jo fra planter, til næring til dyrets krop. Dernæst bliver dyret slagtet og kødet bliver måske yderligere behandlet før det til sidst ender på din tallerken.

En plantebaseret kost kan faktisk være det bedste medicin

Ingen fortæller dig dog, at du absolut ikke må spise produkter for dyr. Dog er der en lille god pointe: Ved at du spiser så meget plantebaseret som muligt, tillader du også plads til, at du kan indtage endnu flere produkter fra dyr med god samvittighed.

Derudover opstår der flere og flere tilfælde, hvor for eksempel astmatikere ender med komplet at droppe deres medicin, efter de har skiftet til en 100% plantebaseret kost. Årsagen kan være mange, og der mangler stadigvæk meget forskning for at belyse, hvorfor det helt præcist sker, når man skifter til en plantekost. Omvendt er der især nogle aspekter, som kan være en forklar på, hvorfor det sker:

 1. Du får alle de essentielle fedtsyrer ved en varieret kost og brug af sund fornuft
 2. De vigtige næringsstoffer herunder vitaminer og antioxidanter med videre følger helt automatisk med
 3. En plantebaseret kost er kendt for at nedsætte inflation i kroppen, hvilket ofte er én af de største årsager til livsstilssygdomme
 4. Du får nemmere ved at kontrollere din vægt og undgår dermed usund overvægt

Ovenstående var blot nogle få. Derudover er kæmpenatlysolie netop plantebaseret, hvorfor det også kan være en helt naturlig følgesvend til en plantebaseret kost.

Omvendt er det vigtigt at understrege, at blot fordi kosten er vegansk, behøver det nødvendigvis ikke betyde, at det er en decideret sund kost. Veganske produkter kan sagtens være behandlede og være nedbrudt ligesom mange produkter fra dyr er. Et godt eksempel er plantebaseret køderstatning, diverse mælkefrie is, pasta, chips og listen fortsætter.

Pointen er, at det handler om at spise grøntsagerne, frugten, nødderne og alt imellem som de er lavet af naturen. Altså undgå for mange industrialiserede og behandlede produkter. Jo mere du gør det, desto flere usunde og “kemiske” produkter kan du inkludere i din kost med god samvittighed.

Brug din sunde fornuft 

Derfor er vores sidste ord sådan set, at du altid skal have din sunde fornuft med dig i bagagen. Lyt til mavefornemmelse, og så finder du automatisk frem til det rette valg. Hvad der virker for dig, virker måske ikke for din nabo. Derfor handler det om at teste forskellige ting af.

Måske er kæmpenatlysolie jo lige præcis den løsning, du har stået og ventet på i forhold til dine symptomer eller noget helt andet for den sags skyld.

Uanset hvad ønsker vi dig held og lykke med lige præcis din situation.


Hvis du endnu ikke helt har besluttet dig om kæmpenatlysolie er noget for dig, eller mangler yderligere information, kan du med fordel se nogle af fordelene ved brug af kæmpenatlysolie. Nogle ting vil vi gentagende for dig, hvis du allerede har læst ovenstående indlæg, men det kan være meget rart lige at få det hele opsummeret én gang til. Bemærk at videoen er engelsktalende.

Husk at du altid rådføre dig med din læge, hvis du skulle være i tvivl om, hvorvidt et kosttilskud passer til dig.