Eucalyptusolie

Eucalyptusolie

Eukalyptusolie har enormt mange gode virkninger. Oprindeligt stammer eukalyptus fra Australien. Eukalyptustræerne gror over hele verden, og de bruges i vidt omfang for deres helende kræfter gennem deres ovale blade.

Bladene bliver tørret, knust og destilleret, så man kan udvinde den essentielle olie. Inden det kan bruges i medicinsk forstand, skal det tyndes op.

Eucalyptus har en positiv virkning på mange forskellige ting. Vi kommer ind på følgende:

  • Hoste
  • Rensning af bryst
  • Insektbekæmpelse
  • Rensning af sår
  • Åndedræt
  • Blodsukker
  • Forkølelsessår
  • Frisk Ånde
  • Ledsmerter

Hoste

Eukalyptusolie har gennem mange år været brugt til at modvirke hoste. Mange produkter, du kan finde i håndkøb, indeholder eukalyptusolie som aktiv ingrediens, og det fortæller selvfølgelig noget om, hvad du kan forvente. Det er nemlig godkendt til brug.

Det fås i forskellige former, men du vil dog typisk se det som noget, du skal smøre på hals eller bryst for at modvirke hoste.

Rens dit bryst

Hvis det nu er, du hoster meget, men ikke får noget med op, kan eukalyptusolie hjælpe dig. Olien kan ikke blot modvirke hosten – den kan også hjælpe dig med at få slim op.

Hvis du inhalerer eukalyptusolie gennem varm damp, vil du opleve, at det slim, du har i halsen, løsner sig og kommer med op, når du hoster.

Hold insekter væk

Det lyder måske som noget ret ligegyldigt, men eukalyptus er ret effektivt til at holde fluer på afstand. Myg og andre bidende insekter er bare meget rare ikke at have alt for tæt på, når man sidder udenfor på en varm sommeraften. Der findes mange populære afstødningsmidler, men de er produceret med mange kemikalier, som er ret stærke.

Som et effektivt alternativ er det en god idé at overveje eukalyptusolie, da man ofte vil se samme resultater. Mange producenter benytter botaniske forbindelser for at undgå insekter og lign.

Hvilke eucalyptusolie produkter skal du købe?

Eucalyptusolie kommer som produkter til forskellige formål. Eucalyptus kan som sagt have en positiv virkning på mange forskellige tilstande, og derfor kommer der eucalyptusolie til de forskellige formål. I listen herunder finder du produkter som bl.a. er beregnet til huden, til at give smag og til aromaterapi.

Desinficer sår

Traditionelt set benyttede de australske aboriginals eukalyptus til at rense de sår, de kunne få undervejs. I dag benytter man den fortyndede olie til at rense hud og bekæmpe inflammation.

Du kan benytte eukalyptusolie til at behandle mindre sår og andre skader, som du kan klare hjemmefra.

Dog er det altid en god idé at kontakte din læge, hvis såret er større. Ofte er det ikke nok at benytte eukalyptusolie, hvis du har et brandsår af større kaliber.

Eucalyptusoliens virkning på de resterende tilstande finder ud under listen med eucalyptusolie produkter.

Få styr på dit åndedræt

Hvis du enten har astma eller andre respiratoriske problemer, kan eukalyptusolie også hjælpe.

Ved at inhalere de dampe, der indeholder eukalyptus, kan du hjælpe dit åndedræt på vej! Eukalyptusolien reagerer med slimhindemembranerne, hvilket ikke blot reducerer slim, men også hjælper slimen med at løsne sig, så du kan få det op med din hoste.

Det er også muligt, at eukalyptusolie kan blokere astmasymptomer – og på den anden side, hvis man ikke kan tåle eukalyptus, kan det forværre ens astma. Du skal derfor sikre dig, at du kan tåle eukalyptus, inden du begynder at bruge det, hvis du har astma.

Tag eventuelt en snak med din læge, hvis du har astma – det er ganske enkelt et must, da det er farligt, hvis du reagerer dårligt på eukalyptus.

Blodsukker

Eukalyptusolie har kæmpe potentiale indenfor behandling af diabetes. Selvom der endnu er mangel på forskning på området, mener mange eksperter, at det kan spille en stor rolle i lavere blodsukker for folk med type-2 diabetes.

Forskerne har dog endnu ikke fundet ud af, hvordan disse essentielle olier helt fungerer. Dog – indtil vi har mere information på området – råder forskere og læger til, at man benytter eukalyptusolie meget varsomt, når det kommer til blodsukkerregulering for folk med diabetes, og hvis du er en del af den gruppe, skal du selvfølgelig være opmærksom! Det er altid en god idé at kontakte din læge.

Forkølelsessår

De antiinflammatoriske virkninger ved eukalyptusolie kan ligeledes modvirke forkølelsessår. Ved at smøre lidt af det på dit forkølelsessår vil du opleve en nedsat smerte og samtidig vil helingsprocessen være væsentlig kortere.

Du kan købe forskellige balsammer og salver, som modvirker forkølelsessåret markant. Samtidig kan du benytte denne sammensætning af forskellige salver, som alle indeholder eukalyptus som en del af ingredienserne, som et led i din helingsproces.

Frisk ånde

Du tænker nok, at mint er det typisk brugte, men det er langt fra det eneste produkt, du kan bruge i kampen mod dårlig ånde!

Grundet dets antibakterielle effekter, kan eukalyptusolie bruges til at bekæmpe de bakterier, der giver dårlig ånde.

Mange mundskyllemidler benytter desuden eukalyptus som ingrediens.

Det er muligt, at eukalyptusprodukter kan modarbejde opbygningen af plak på tænderne og tandkødet, hvilket ofte er det, der ender i tandkødsbetændelse eller huller i tænderne. Det kan forebygges med eukalyptus.

Ledsmerter

Du kan opnå store resultater, hvis du oplever lette ledsmerter. Det opstår ofte, hvis du dyrker meget motion, lever usundt eller har gennemgået en skade. Hvis du oplever at blive skadet under sport, kan det sætte din træning på pause, og her er det vigtigt, at du i genoptræningsfasen er opmærksom på, at din kost skal tilrettelægges, så du kan yde det, du gerne vil.

Det er hårdt for dine led at dyrke motion, og eukalyptusolie kan have meget stor effekt på ømme led.

Forskning viser nemlig, at eukalyptusolie letter ledsmerter.

Du kan selvfølgelig finde produkter, der kan købes i håndkøb, og det er også det, du skal se efter. Alternativt, hvis du skal bruge noget tærkere, skal du kontakte din læge. Eukalyptusolie reducerer nemlig inflammationen, som ofte er direkte associeret til mange ledsmerter.

Det kan også hjælpe med at nedsætte rygsmerter, genoptræne beskadigede ledmuskler eller komme tilbage efter en muskelskade.

Tal med din læge, om eukalyptusbehandling kan være den rette vej for dig at tage, hvis du er i gang med et større eller – i det hele taget – mere omfattende genoptræningsforløb, eller hvis du oplever småproblemer. Ofte oplever mange løbere, at skinnebensbetændelse kan modvirkes gennem antiinflammatorisk kost, som eukalyptusolie kan benyttes som et led i.