Manuka honning

Hvor kommer Manuka honning fra?

Manuka honning er honning fra New Zealand og Australien. Den udvindes af bier, der spiser nektaren fra den medicinske plante Manuka træet eller Manuka busken, som bierne bestøver. Manuka træet blomstrer kun 4 uger om året, men er meget udbredt på New Zealand, da det er en vildt voksende plante. Det betyder at denne superfood er en begrænset og meget efterspurgt produkt.

Honningen har en række dokumenterede helbredende egenskaber bl.a. grundet dens høje indhold af Methylglyoxal (MGO). Manuka honning er den eneste 100% naturlige fødevare der har en antibakteriel effekt på grund af MGO indholdet.

Hvad er Methylglyoxal (MGO)?

Methylglyoxal dannes naturligt i nektaren fra Manuka busken. MGO Manuka Honning indeholder store mængder MGO i modsætning til almindelig honning, der kun indeholder små mængder. MGO har bl.a. antibakterielle egenskaber1+2+3 og forskning har påvist, at jo højere MGO indhold jo større antibakterielle egenskaber. MGO har tillige vist sig, at være effektiv mod den penicillin resistente bakterie MRSA.

I Manuka honning er MGO indholdet mellem 100-1000 mg/kg.

MGO måles også med måleenheden UMF. For at opnå de sunde fordele skal MGO niveauet gerne være over 400+ eller UMF over 12+. Et studie har dog fundet antibakteriel virkning ved 100 mg/kg – betegnet MGO 100+, men effekten viralt og bakterielt er altså dokumenteret bedre omkring MGO 400+.

Manuka honning som medicin mod virus- og bakterie-infektioner

Kan det virkelig passe at Manuka honning kan bruges som medicin? Ja studier har vist at Manuka honning er en effektiv superfood til at bekæmpe infektioner og virus. Herved fungerer honningen altså som en hjælp til dit immunforsvar til at bekæmpe sygdom. 4+5

Hvad er Manuka honning godt for?

Manuka honning er godkendt som medicinsk produkt på grund af dens helbredende egenskaber. Dens gode egenskaber er dokumenteret til:

  • Bekæmpelse af bakterier 1+2+3
  • Mod herpes vira, som kan forkorte udbruddet af herpes
  • Bekæmpelse og forebyggelse af influenza 4+5
  • Bekæmpelse af svampeinfektioner
  • Hurtigere sårheling
  • God effekt mod acne grundet dens antibakterielle egenskaber
  • Kan have lindrende og helende effekt på eksem
Manuka honning med højt MGO. Læs om Manuka på https://castorolie.dk
Manuka Honning MGO 400+. 250 gram. Pris 337,- Køb her