Manuka honning

Af Mikkel S, B. Pt. | Opdateret: 03.02.2020

LOVPLIGTIG TEKST: Artiklen er ikke et udtryk for officielle anbefalinger. Der bør altid læses officielle anbefalinger, og søges medicinsk rådgivning hos egen læge. Vi er ikke læger, og kan ikke give lægefaglig rådgivning og ej heller vide om indholdet på siden passer.

Her kan du læse om manuka honning samt se hvor du køber den billigste honning. Studier har undersøgt manuka honningens sammensætning. Du kan læse hvad den består af i dette studie. 1

I denne artikel kan du læse om manuka honning. Mange bruger honning til at spise og i deres te.

 

Hvor kommer Manuka honning fra?

Manuka honning er honning fra New Zealand og Australien. Her udvindes den af bier, der spiser nektaren fra planten Manuka træet eller Manuka busken (Leptospermum scoparium), som bierne bestøver.

Manuka busk kaldet Leptospermum scoparium hvor bier samler deres manuka honning. Set på castorolie.dk/manuka-honning

Foto: Manuka busk i blomst på New Zealand – her samler bierne størstedelen af deres Manuka honning.

 

Manuka træet blomstrer kun 4 uger om året, men er meget udbredt på New Zealand. Det er en vildt voksende plante.

Hvis du vil vide mere om Manuka honning må du læse Sundhedsstyrelsen MTV på side 66 og 68.

 

Honningtavle med manuka honning fra castorolie.dk/manuka honning. Bitavlerne fyldes med nektar af hårdt arbejdende arbejder-bier

Foto: Bier har travlt med at fylde honningtavlen med honning. Bierne lever af honningen om vinteren.

Manukaolien har nogenlunde samme egenskaber som honningen, men de er dog vidt forskellige i konsistens, smag og sammensætning.