Velkommen til denne blog på castorolie.dk

Her vil vi fortælle om forskellige olier og naturlige produkter ud fra videnskabelige studier, der beskriver deres egenskaber, og hvad de kan bruges til. I bjælken under “Blog” kan du se hvilke produkter vi har skrevet artikler om eller vælge dem nedenfor.

Naturlige olier

Der findes et bredt sortiment af naturlige olier, og som forbruger kan det være svært at blive klog på hvilken man skal vælge. Hver enkelt olie har sine unikke sammensætninger og derved egenskaber. Nogle egner sig godt til tør hud, andre til fedtet hud osv. Læs mere om naturlige olier og hvilke der anbefales til netop dig her.

Manuka Honning

Manuka honning er et utroligt naturligt produkt, der er godkendt til medicinsk brug bl.a. grundet dens antibakterielle og sårhelende egenskaber. Læs om Manuka Honning her.

Vitamin D

Rigtig mange mennesker lider af d vitamin mangel i Danmark. Jo længere væk fra ækvator jo mindre UVB lys, der i kontakt med huden danner d-vitamin, når ned til jorden. I Danmark er det stort set kun i maj til september at solen tillader nok UVB-lys og derved dannelsen af d-vitamin. D-vitamin mangel er forbundet med en lang række sygdomme og symptomer. Læs om D-vitamin her.

Forkølelsessår

Forkølelsessår kommer fra herpes virus, der er en meget almindelig virus. 80 % af alle danskere er smittet med den. Behandling med almindelig cremer fra apoteket er meget ineffektive. Der findes andre alternative produkter, der i forsøg har vist at være meget mere effektiv. Læs om forkølelsessår her.

Manukaolie

Manukaolie udvindes fra manuka planten. Her destilleres olien fra plantens blade og grene. Olien har mange af de samme antiseptiske, anti-inflammatorisk, antibakteriel samt antivirale egenskaber som manuka honningen – men er vidt forskellig i smag, konsistens og duft. Den kan derfor anvendes mod acne bakterier, herpes virus, mod infektioner på huden, skæl i hovedbunden og meget mere. Læs mere her.

Hybenpulver

Hybenpulver har været et kendt medicinsk produkt mod smerter i led og inflammatoriske lidelser i mange generationer. Flere undersøgelser har påvist at hyben virker smertestillende, er spækket med antioxidanter fx C-vitamin og virker mod flere gigtlidelser. Læs artiklen om hybenpulver her.

Vitaminer til håret

Vitaminer til håret er vigtigt for at sikre håret den optimale næring og sundhed. Mangel på vitaminer og visse mineraler kan resultere i hårtab. Vi har samlet den nyeste videnskabelige viden omkring hvilken vitaminer og mineraler dit hår behøver for at fremstå sundt og stærkt. Læs her.

 

Naturlig shampoo og ler-shampoo

Naturlig shampoo og ler-shampoo, som rasul ler, har vist at indeholde mange nyttige mineraler til hud og hovedbund. Det kan måske svare sig at udskifte din syntetiske shampoo med noget mere naturligt. Læs hvorfor det er en god ide at overveje en naturlig shampoo.

 

Æteriske olier

De æteriske olier findes i et stort udvalg. Hver æterisk olie har sine unikke egenskaber. Olierne kan bruges som aromaterapi med fx en aromaterapi diffuser eller som massageolie på huden. Deres virkning kan være at virke afslappende, mod en hudlidelse, konserverende på mad eller opkvikkende for sindet. Læs om æteriske olier.

Argan olie

Argan olie er en vegetabilsk olie, der primært produceres i Marokko. Olien er rig på E-vitamin, A-vitamin, fede fedtsyrer samt flere mineraler. Den bruges i mad, som medicin til at sænke kolesterol pga dens betændelsesdæmpende virkning og mod flere hudlidelser: akne, eksem og psoriasis. Arganolie kan dufte lidt specielt, men duften fordamper hurtigt.  Argan olien bruges også i håret for at tilføre vitaminer, fugt og glans. Læs om argan olie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbud, black friday, rabatkoder eller billigt udsalg på ricinusolie (castor olie), hybenkerneolie, arganolie, jojobaolie, eller anden naturlig olie? Find prissammenligning her

Hvad enten det er tilbud, black friday udsalg eller du bare søger en billig shop med naturlige olier, så har vi på castorolie.dk fundet de bedste olier til dig. Ricinusolie, hybenkerneolie, arganolie og andre vegetabilske samt æteriske olier vil du kunne læse mere om. Du vil løbende på vores sider finde anbefalinger, som blandt andet er valg på baggrund af deres kvalitet. Som minimum skal olierne være økologiske, koldpresset og 100% rene, da oliernes egenskaber så bedst kommer til sin ret. Vi håber du sætter pris på vores arbejde, og gerne deler vores side og oplysninger med andre.